Confiserie Pascaline
  • Home
  • Ons Verhaal
  • producten
  • Verdeelpunten
  • Contact
  • Winkel
  • meer ...
    • Bedrijfsfilms
    • Nuttige links
    • Poll
    • B2B
  • Page d'accueil
  • Notre Histoire
  • Produits
  • Points de Vente
  • Prendre Contact
  • Our Story
  • products
  • Contact Form
Foto

De vierde generatie

In de lente van 2016, leren Peter en Pascale twee broers kennen: Thibault en Gauthier. Naargelang de tijd vooruitging ontstond er een hechte band tussen hen tot de dag dat Peter en Pascale de vraag aan de broers stelden: "Zouden jullie de vierde generatie Pascaline willen worden?"
Hun ja-woord volgde zonder enig twijfel.

Traditiegebonden  begon dan de lange periode voor de overdracht van hun ervaring en vooral de familiale recepten.
Vandaag nog worden de Pascaline snoepjes gemaakt in koperen ketels en gevormd op Victoriaanse rollen die de snoepjes hun unieke vorm geeft.

Als vierde generatie is het nu hun verantwoordelijkheid om de waarden van Pascaline verder te zetten: uitzonderlijke kwaliteit, familiaal karakter, lokaal en artisanaal.


De derde generatie

Peter De Bruyn en zijn echtgenote Pascale Leemans zijn de gedreven confiseurs die de familiezaak hebben verdergezet.

Peter heeft het snoepjes leren maken van Armand (oom van Pascale). Hij fabriceert de snoepjes nu nog steeds op ambachtelijke wijze.

Pascale heeft van kinds af geholpen in de Confiserie van haar oom Armand. Het kleine kinderhandje was destijds perfect om een kartonnetje in ieder zakje te plaatsen.
Gedurende al die jaren heeft Pascale de administratie en de bestellingen verzorgd.

Wie zijn wij

Confiserie fabrikant sedert 1935.
We zijn gevestigd in Sint Genesius Rode en Tubize.
Daar fabriceren wij onze specialiteiten op ambachtelijke wijze volgens onze oude familietraditie.
​

Historiek

Foto
Foto
Eind jaren 1800 trok Vincent Fach met zijn twee broers naar Genève om het ambacht van banketbakker-confiseur te leren. Daar kon hij zien hoe de snoepjes vervaardigd werden.
Vele jaren later, in 1935, na zijn terugkeer in Aarlen, slaagde hij erin het recept opnieuw samen te stellen.
Bovenop hun heerlijke smaak dragen de snoepjes tevens bij tot de verzorging van keel en hoestkwalen.

Na de dood van de fabrikant nam zijn echtgenote de fakkel over.
Met de oorlog in volle oproer werd de suiker schaars, maar de mensen brachten zelf hun suiker mee in ruil voor de weldoende bonbons.

Na de oorlog zal de dochter des huizes, Lucette Fach samen met haar echtgenoot Armand Craps, afkomstig uit Halle, de zaak verderzetten. 

​Op gezette leeftijd maar in goede conditie blijft Armand fabriceren met de hulp van zijn dochter, maar de verouderde machines en de gedrevenheid naar voortzetting van zijn ambacht laten hem besluiten de recepten en procédés door te geven aan zijn nichtje Pascaline en haar echtgenoot Peter in 1995.

De naam Confiserie Pascaline was geboren en vestigden zich initieel in Lembeek, deelgemeente van Halle.
Wettelijk bericht / Message légal (pdf)
(C) Confiserie Pascaline bvba/sprl  2017                   
  • Home
  • Ons Verhaal
  • producten
  • Verdeelpunten
  • Contact
  • Winkel
  • meer ...
    • Bedrijfsfilms
    • Nuttige links
    • Poll
    • B2B
  • Page d'accueil
  • Notre Histoire
  • Produits
  • Points de Vente
  • Prendre Contact
  • Our Story
  • products
  • Contact Form